Η Νέα Shelby Ford Mustang

Η Ford Mustang είναι το muscle car με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο.




Η Mustang συχνά φοράει ειδικές εκδόσεις που φέρουν το θρυλικό όνομα Shelby και γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή, άγρια και ποθητή.




Κάπως έτσι, στα πλαίσια του 5ου ετήσιου Carroll Shelby Tribute και Car Show, η Shelby American παρουσίασε ένα νέο φαρδύτερο body kit Super Snake και το αμερικάνικο αυτοκίνητο έγινε πιο μυώδες και δυνατό.




Δεν επιβεβαιώθηκε αν το συγκεκριμένο concept θα πάρει το δρόμο της παραγωγής ή είναι μόνο για το show, αλλά μου φαίνεται απίθανο να μη γίνει κάτι τέτοιο.




Το αυτοκίνητο που πατάει επάνω το body kit είναι η έκδοση GT, είναι φαρδύτερο μπροστά κατά 6,3 εκατοστά και 10 εκατοστά πίσω και έχει νέους προφυλακτήρες, νέους αεραγωγούς μπροστά και νέες ζάντες 20-ιντσών.




Μηχανικά φοράει έναν κομπρέσορα, με τον V8 κινητήρα των 5,0-λίτρων, να αποδίδει για την περίσταση 750 άλογα, ενώ διαθέτει νέα ρυθμιζόμενη ανάρτηση και εξαπίστονα φρένα της Brembo μπροστά και τετραπίστονα πίσω.





Εκτός από την Mustang όμως και το pick-up της Ford, F-150, φόρεσε ένα body kit Super Snake με φαρδύτερους προφυλακτήρες, νέους αεραγωγούς και ζάντες 20-ιντσών, ενώ και αυτό με την σειρά του δέχτηκε τις μηχανικές μετατροπές και χάρη στην τοποθέτηση του κομπρέσορα αποδίδει, όπως και η Mustang, 750 άλογα.

Σχόλια