Νέα Lotus Elise Esprint


Η Lotus παραμένει πιστή στη φιλοσοφία του ιδρυτή της, Colin Chapman και ετοίμασε μία νέα έκδοση της Elise που χάρη στην εκτεταμένη χρήση κάρμπον,  είναι ακόμα ελαφρύτερη και ταχύτερη.






Η Elise Esprint, όπως ονομάζεται, ζυγίζει 798 κιλά, είναι δηλαδή 41 κιλά ελαφρύτερη από την κανονική Elise.





Από τη νέα μπαταρία ιόντων-λιθίου που διαθέτει, εξοικονομήθηκαν 9 κιλά, από τα δύο κάρμπον καθίσματα 5 κιλά, από τις νέες ζάντες άλλα 5 κιλά, από τον πίνακα οργάνων, τα πολυκαρβονικά τζάμια, το νέο κάλυμμα του κινητήρα και από τη νέα κεντρική κονσόλα εξοικονομήθηκαν συνολικά 6 κιλά και η λίστα συνεχίζεται με πολλά ακόμα εξαρτήματα, τα οποία αντικαταστάθηκαν με ελαφρύτερα, συντελώντας στο να μειωθεί το βάρος της Lotus κάτω από τα 800 κιλά.








Η Elise Esprint διαθέτει νέα κονσόλα και ένα νέο μηχανικό κιβώτιο για ακριβέστερες και ταχύτερες αλλαγές.






Κάτω από το καπό της θα βρίσκεται ο τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας 1,6 λίτρων που αποδίδει 136 ίππους και ο τετρακύλινδρος κομπρεσοράτος κινητήρας 1,8 λίτρων απόδοσης 220 ίππων.







Για να πιάσει τα 100 χλμ/ώρα από στάση, η Elise Esprint με τον 1,6 λίτρων κινητήρα χρειάζεται 6,1 δευτερόλεπτα ενώ με τον 1,8 λίτρων κινητήρα 4,3 δευτερόλεπτα.






Η τιμή της Elise Esprint στην Αγγλία θα ξεκινάει από £37.300 για το 1,6-λίτρων κινητήρα και από £44.300 για την έκδοση με τους 220 ίππους.







Ο CEO της Lotus, Jean-Marc Gales, δήλωσε για την Elise Esprint:
Ένα ευέλικτο και ελαφρύ σπορ αυτοκίνητο δεν μπορεί να ζυγίζει πάνω από ένα τόνο. Θα πρέπει να ζυγίζει λιγότερο και αυτό είναι ένα φανταστικό επίτευγμα από την Lotus που κατάφερε, η νέα πλήρως πιστοποιημένη για το δρόμο έκδοση της Elise, να ζυγίζει κάτω από 800 κιλά.








Σχόλια