Νέο Fiat 500 Abarth με 405 άλογα από την Pogea Racing.

Η Pogea Racing, είναι ένας γνωστός γερμανικός βελτιωτικός οίκος που αρέσκεται να κάνει ακραίες βελτιώσεις σε αυτοκίνητα, τόσο εμφανισιακά όσο και μηχανικά. Παλαιότερα, έχουμε δει τις δυνατότητες των Γερμανών πάνω στην Alfa Romeo 4C, αλλά αυτή τη φορά πήραν ένα άλλο ιταλικό αυτοκίνητο, το Fiat 500 Abarth.


Η Pogea Racing πήρε το μικρό ιταλικό πύραυλο της Abarth και απογείωσε την απόδοση του στα 405 άλογα ενώ το έκανε ακόμα πιο άγριο εμφανισιακά. έτσι, δημιουργήθηκε το Pogea 500 Ares.




Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος για να μπορέσει να κάνει το μικρό κινητήρα των 1,4 λίτρων να αποδίδει 405 άλογα, άλλαξε σχεδόν τα πάντα στον κινητήρα.




Η τουρμπίνα αντικαταστάθηκε με μεγαλύτερη, μπήκαν νέα σφυρήλατα έμβολα, νέος εκκεντροφόρος, ενισχυμένες βαλβίδες, βελτιωμένο σύστημα έγχυσης και αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης του κινητήρα.



Το σύστημα μετάδοσης αναβαθμίστηκε και αυτό, για να μπορέσει να διαχειριστεί όλη αυτή τη δύναμη και τοποθετήθηκε ένα νέο ενισχυμένο μηχανικό πεντατάχυτο κιβώτιο.




Το 500 Ares φοράει μία πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση KW Clubsport, 18άρες ζάντες και εξαπίστονα φρένα, ενώ η απόσταση στα μετατρόχια έχει αυξηθεί για να βελτιωθεί το κράτημά του, όσο βέβαια είναι αυτό εφικτό με τόσα άλογα στον εμπρός άξονα.



Εξωτερικά, το Fiat 500 της Pogea Racing, φοράει ένα νέο ανθρακονημάτινο bodykit που περιλαμβάνει, νέους προφυλακτήρες, φτερά, καλύμματα καθρεφτών, αεροτομή και πολλά άλλα, κάνοντας το ελαφρύτερο και φαρδύτερο κατά 48 χιλιοστά.



Ούτε το εσωτερικό του όμως έμεινε ανέγγιχτο από την Pogea, με τα σπορ καθίσματα από δέρμα και αλκαντάρα να εντυπωσιάζουν.


Ο ιδρυτής της εταιρείας, Eduard Pogea, δήλωσε πως για την υλοποίηση του έργου χρειάστηκαν 4 χρόνια δουλείας και πως δεν έμεινε σχεδόν ούτε βίδα που δεν αλλάχτηκε πάνω στο αυτοκίνητο.


Μόλις 5 Pogea 500 Ares θα κατασκευαστούν, με την τιμή τους να ξεκινάει από τα 58.500 ευρώ.

Για όποιον ενδιαφέρεται πάντως, υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσει μόνο τον κινητήρα και να τον τοποθετήσει στο δικό του Fiat 500 Abarth, με μόλις 21.000 ευρώ ή επίσης, να αγοράσει κάποιο από τα βελτιωμένα μηχανικά μέρη ή μέρη του αμαξώματος, ξεχωριστά.

Σχόλια