Το Toyota FT-4X concept είναι πιθανόν να βγει στην παραγωγή

Η Toyota, πρόσφατα στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, παρουσίασε το FT-4X concept. Κατά την παρουσίαση είχε αναφέρει πως δεν σκοπεύει να το περάσει στην παραγωγή αλλά τις τελευταίες μέρες, επίσημα χείλη της εταιρείας, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο.
Σύμφωνα με τον, Ian Cartabiano, υπεύθυνο σχεδιασμού του συγκεκριμένου concept, σε δηλώσεις που έκανε στο CarAdvice, το FT-4X είναι κατά 75% έτοιμο να βγει στην παραγωγή, εάν αυτό αποφασιστεί.
Επίσης, δήλωσε ότι :"Αφού μπορούμε να κατασκευάσουμε το C-HR μπορούμε και αυτό. Θα περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση. Πάντα σχεδιάζουμε τα concept για να είναι 75% έτοιμα. Μπορούμε να το κατασκευάσουμε."

Το FT-4X έχει πολλές ομοιότητες με το C-HR και βασίζεται πάνω στην ίδια πλατφόρμα TNGA. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει εσωτερικό ανταγωνισμό μεταξύ των δύο μοντέλων κάτι που ο κύριος Cartabiano δεν πιστεύει πως θα συμβεί, καθώς τα αυτοκίνητα έχουν διαφορετικό χαρακτήρα.
Το κλειδί της σχεδίασης του FT-4X είναι ότι δείχνει όμορφο όταν είναι βρώμικο. Δεν νομίζω πως του C-HR του ταιριάζει αυτό. Έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Παρόλο που οι διαστάσεις τους είναι ίδιες το FT-4X έχει πιο ευρύχωρο εσωτερικό με περισσότερους ωφέλιμους χώρους. Πάντα φανταζόμουν το C-HR ως ένα «ποντικάκι» της πόλης και το FT-4X ως ένα «ποντικάκι» του κάμπου.
Το FT-4X, αν τελικά αποφασίσει να το βγάλει η Ιαπωνική εταιρεία στην παραγωγή, θα είναι ένα casual core και όχι hardcore όχημα, σύμφωνα με τον Cartabiano, με εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης για εκτός δρόμου διαδρομές.
"Δεν ενδιαφερόμαστε να σκαρφαλώσουμε στο Everest με αυτό, αλλά μας ενδιαφέρει να μπορούμε να επισκεφτούμε το Joshua Tree, να κατασκηνώσουμε στο Yosemite ή να επισκεφτούμε την Death Valley."
Όπως σε κάθε Concept, η αντίδραση του κοινού παίζει μεγάλο ρόλο στο αν θα πάρει τον δρόμο της παραγωγής. Σίγουρα το FT-4X είναι εντυπωσιακό και φαίνεται ιδανικό για εκτός πόλεως εξορμήσεις. Μένει μόνο να δούμε αν και όταν βγει στην παραγωγή, πόσα στοιχεία από το πρωτότυπο θα κρατήσει.

Σχόλια